Sådan sikre du din virksomhed mod at blive hacket

Virksomheder kan blandt andet sikre sig mod hacking ved at hyre et it-sikkerhedsfirma, som så forsøger at hacke sig ind i virksomhedens systemer for på den måde at afsløre eventuelle sikkerhedshuller, inden ondsindede hackere finder dem. Det er blevet mere og mere almindeligt, at virksomheder – også i Danmark – betaler op til flere millioner kroner for den type sikkerhedscheck, som også kaldes kontrollerede hackerangreb eller penetrationstest. Det fremgår af artiklen ”Flere danske firmaer betaler for at blive hacket” i Politiken 4. januar 2016 (se kilder). Af samme artikel fremgår det, at sikkerhedsfirmaerne ofte kombinerer disse kontrollerede hackerangreb med andre ydelser, fx test af hvor opmærksomme virksomhedens medarbejdere er. Det kan testes ved at sende medarbejderne mistænkelige e-mails og se, om de klikker på et medfølgende link, eller ved at ringe medarbejdere op og forsøge at lokke fortrolige oplysninger ud af dem.
Ifølge artiklen opfordrer Dansk Industri (DI) sine medlemsvirksomheder til at få udført denne type af tests samt kontrollerede angreb.

Desuden er det ifølge artiklen ”Hackerne kommer – og du kan (næsten) intet gøre” på Computerworld.dk (se kilder) vigtigt, at virksomhedernes øverste ledelse prioriterer it-sikkerhed på mange planer. I artiklen skriver Computerworlds erhvervs- og samfundsredaktør: ”Selskabets øverste ledelse skal forstå, at it-sikkerhed i dag ikke alene handler om at indkøbe dyre sikkerhedssystemer, men også om at udarbejde beredskabsplaner, drøfte strategier og få etableret sund overvågning og sund fornuft i medarbejderstaben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *