Nu kommer erstatningen til NemID – MitID

NemID bliver langsomt udfaset, og dens nye storebror, MitID kommer allerede ud til sommer.

 

NemID bliver udfaset, og MitID bliver indrullet, da NemID flere gange har været udsat for misbrug, og generelt bliver mere usikkert.

Derfor kommer MitID til undsætning, og bliver fremtidens sikre system, som du bruger til at logge på din bank, underskrive offentlige dokumenter, og godkende køb – ligesom du kender NemID.

MitID bliver rullet ud allerede fra August 2021, og det er allerede i test-fasen nu.

For dig som forbruger bliver MitID en nem og glidende overgang, da du stadig vil kunne bruge dit NemID, men du kan få udstedt et MitID på Borger.dk eller i Banken som du plejer

 

Hvem ejer MitID?

MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og er resultatet af en 3 år lang forhandling mellem den offentlige sektor og bankerne.

Kontrakten (omkring MitID, red.) er resultatet af de sidste knap tre års samarbejde mellem den offentlige sektor og bankerne i Danmark, som er gået sammen i et unikt partnerskab om at udvikle og drifte fremtidens digitale løsning til identifikation.

— Digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

Hvem skal have MitID:

Alle som i dag benytter sig af NemID kommer til at bruge MitID i fremtiden

Hvordan virker MitID:

MitID kommer til at fungere via en app, som vi kender NemID-appen i dag – Det gamle nøglekort bliver udfaset, dog er der alternative til appen: MitID kommer med en fysisk nøglekode og en oplæser.

Du kan læse mere om, og se hvordan MitID kommer til at se ud her: https://digst.dk/it-loesninger/mitid/saadan-kommer-mitid-til-at-se-ud/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *